Zainwestuj w profesjonalne urządzenia gastronomiczne

Czytaj...

Każda kuchnia w domu jest wyposażona w standardowe urządzenia. Zazwyczaj w tym pomieszczeniu stawiamy obowiązkowo lodówkę, kuchenkę, zlew oraz stół z krzesłami. Tak wygląda standardowa kuchnia przeciętnego zjadacza chleba, jednak na rynku dostępne są również nowoczesne akcesoria, na które nie każdy może sobie pozwolić lub nie każdy po prostu je chce. Poniżej zostały opisane nietypowe elementy wyposażenia kuchni. Aby dowiedzieć się więcej kliknij urządzenia gastronomiczne.


Urządzenie do bitej śmietany to super sposób na przygotowanie dowolnej porcji bitej śmietany. Zwykle wykonany jest ze stali nierdzewnej natomiast sterowanie jest elektroniczne. Ubita śmietana świetnie nadaje się do lodów, gofrów czy kawy. Wszystkie modele posiadają wyjmowalny pojemnik, dzięki któremu mycie urządzenia sprowadza się do umycia pojemnika. Ułatwia to także dostęp do wnętrza, gdy chcemy np. konserwować urządzenie. Ten i inne produkty kupisz na stronie akcesoria barowe.

Kolejne interesujące urządzenie kuchenne to kostkarka do lodu. Często nie wymaga ona podłączenia do wody dzięki odpowiednim zbiorniczkom, do których nalewamy wodę. Maszyna jest bezpieczna i posiada czujniki zabezpieczające przed przelaniem się wody oraz mechanizmy zapobiegające blokowaniu się kostek. Proces wytwarzania lodu w tego typu urządzeniu eliminuje pojawianie się pęcherzyków powietrza, dzięki czemu uzyskujemy bardzo przejrzysty lód.

Żeby znaleźć zbliżone informacje na omawiane zagadnienie spójrz na link (https://it-solve.pl/software-house-lodz/), a przeczytasz w tamtym miejscu niesamowicie ciekawe wiadomości, które zapadną Ci w pamięć.

Woda przepływając po schłodzonej płycie w końcu zamienia się w lód, a kiedy osiągnie odpowiednią grubość tafla przechodzi przez specjalną kratkę, która rozcina ją na kostki.

Naleśnikarka z kolei stanowi nie lada pokusę dla smakoszy naleśników. Smażenie z użyciem tego urządzenia nigdy nie było tak proste. Naleśniki nie przywierają, nie trzeba ich przewracać ani smażyć na oleju. Na naleśnikarce można również smażyć placki. Grzałka w kształcie spirali powoduje że naleśniki są smażone równomiernie, a gładka powierzchnia płyt tworzy wysoką jakość produktu. Zasilanie urządzenia może być gazowe lub elektryczne. Również ilość płyt różni się w różnych modelach. Możemy usmażyć jednego naleśnika albo od razu cztery.

Dla leniwych kucharzy wynaleziono obieraczkę do ziemniaków. Kto wie czy przez nią duża część osób nie straciło pracy np. w restauracjach. To urządzenie służy do obierania ziemniaków ale także innych twardych warzyw typu marchew czy buraki. Obieraczka wyposażona jest standardowo w wyłącznik bezpieczeństwa oraz opcjonalnie w wyłącznik czasowy. Dzięki sporej masie ściernej, z której wykonany jest zbiornik produkty są obierane dokładnie i równomiernie. Obierzyny wraz z wodą są odprowadzane do zbiornika a woda z obierzyn powinna być odprowadzana do ścieków. Najnowocześniejsze obieraczki charakteryzuje niska waga i niewielkie zużycie energii oraz krótki czas pracy. Oprócz obieraczek w kuchni na pewno przydadzą się zmywarki gastronomiczne.

Ostatnim z urządzeń jest salamander. Pod tą egzotycznie brzmiącą nazwą kryje się grill elektryczny. Przeznaczenie salamandra to podgrzewanie oraz opiekanie różnego rodzaju produktów spożywczych, np. ryb czy mięs. To urządzenie jest zazwyczaj wykonane ze stali i posiada ruszt, który możemy ustawić w kilku pozycjach. Dzięki grzałkom, które są umieszczone również na górnej, ścianie urządzenia, możliwe jest równomierne opiekanie produktów typu pizza czy zapiekanka. Zobacz najlepsze grille gastronomiczne i piece do pizzy na naszej stronie!

Jeśli chcemy kupić piece piekarnicze lub inne wymienione produkty należy dobrze się zastanowić czy rzeczywiście dana maszyna jest dla nas niezbędna i czy będziemy jej używać regularnie. Jeśli nie nasz nowy nabytek po pewnym czasie stanie się kolejnym zakurzonym meblem w naszej kuchni i bardziej będzie nam przeszkadzać niż pomagać.

Więcej na Domenie North.pl